2012 Alex Supply BV ®      Disclaimer       Designed by John van Wijk

WARMTEWISSELAARS

Platen demontabel

Platen gesoldeerd

Buizen Verdamper's

Buizen Condensors

Olieafscheiders

Vloeistof vaten

Phone

: 0031- 614406703

Fax

: 0031- 180785688

Email

: Info@alexsupply.eu

Plate-heat-exchangers

Een platenwarmtewisselaar is een specifiek type warmtewisselaar die bestaat uit een aantal dunne geribbelde platen.

Deze platen worden tegen elkaar aangedrukt in een frame, waarbij de randen van de platen zijn voorzien van een pakking of waarbij de platen aan de randen aan elkaar worden gelast.  

Op deze manier ontstaan parallelle kanalen tussen de platen. De ene vloeistof wordt door de even kanalen geleid, terwijl de andere vloeistof door de oneven kanalen wordt geleid.

Als er een temperatuurverschil bestaat tussen de twee vloeistoffen, zal warmte door de platen heen van de warme vloeistof naar de koudere vloeistof worden overgedragen.

De hoge ideale turbulentie die hierbij gecreëerd wordt zorgt voor een zo groot mogelijke warmteoverdracht en een zelfreinigend effect.

Platenwarmtewisselaar met pakkingen

 

Dit is de meest flexibele warmtewisselaar die momenteel op de markt te verkrijgen is. Deze bestaat uit een frame met daartussen een platenpakket gespannen waarbij de afdichting plaats vind door middel van rubber pakkingen op deze manier is de platenwarmtewisselaar eenvoudig te openen en sluiten.

Het voordeel hierbij is dat deze eenvoudig is aan te passen  aan eventuele proces veranderingen  zoals b.v. capaciteit, drukval, materiaal, product en temperatuur.

Indien nodig is de platenwarmtewisselaar eenvoudig te openen om te reinigen,voor inspectie of om de pakkingen te vervangen.

Gesoldeerde platenwarmtewisselaars

Het voordeel van de gesoldeerde platenwarmtewisselaars is dat ze bestand zijn tegen grote druk, hogere en lagere temperaturen te opzichten van de wisselaars met pakkingen en uitblinken door hun compacte bouw. Ze zijn geschikt voor gesloten systemen en in principe onderhoudsvrij.

Principe van de Platenwarmtewisselaar